Nieuws
Mijn naam is Rob van der Aar, ik woon in Zeeland (Noord-Brabant), en ik hou van kajakken en Egypte.
Een uitdaging die er echt toe doet.Dat is wat ik gezocht en ook gevonden heb.
Windsurfen, autoracen, mountainbiken en paramotorvliegen, ik heb het allemaal gedaan, maar geen van hen heeft me langdurige voldoening gegeven.
Al meer dan 20 jaar kom ik bijna elk jaar in Egypt voor vakanite. En omdat het land en de mensen mij aan het hart liggen, wil ik de mogelijkheid hebben om iets positiefs voor hen terug doen.
Het initiële idee begon al zo'n 15 jaar geleden, toen ik een actieve paramotorpiloot was. Vliegen langs de Nijl in Egypte was mijn droom. En ik wilde geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen Egypte, om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het leven van weeskinderen in Egypte.
Maar tijdens het organiseren van deze reis ontdekte ik dat het niet gemakkelijk was om toestemming te krijgen voor het vliegen in het Egyptische luchtruim, wat ook deels militair luchtruim is. En op het einde werd het gewoon ook veel te ingewikkeld om mee door te gaan, dus het project stopte op dat moment.
Maar sinds ik in 2021 ben begonnen met kajakken, ben ik opnieuw met het idee gaan spelen en ben ik gaan onderzoeken hoe ik deze sport kan gebruiken voor iets dat het verschil kan maken.
Dus om mijn kajakactiviteiten een extra dimensie te geven en er toe te laten doen, ben ik het Paddle for Egypt 2023 project gestart.
Mijn doel is om in 30 dagen 1200 km in mijn kajak van Aswan naar Rosetta te peddelen voor het goede doel van SOS Kinderdorpen Egypte.
Als gevolg van de natuurlijke dynamiek is het eiland in noordelijke richting verplaatst en ligt het, voor zeehonden en vogels belangrijkste deel (omgeving van de vloedlijn), nu feitelijk deels buiten het gesloten gebied. Daarmee is de werking van de bescherming momenteel niet optimaal/effectief. De voor vogels en zeehonden niet gebruikte delen van het eiland zijn in de huidige situatie afgesloten voor recreatie, terwijl de voor deze dieren belangrijke rustgebieden momenteel juist vrij toegankelijk zijn. Met name vanaf de zeezijde vindt nu verstoring plaats van boten die tot vlak tegen de vloedlijn aan varen en er zelfs voor anker gaan, exact op de plekken die voor vogels en zeehonden het meest belangrijk zijn.
Beoogd wordt daarom het gesloten gebied noordelijk op te schuiven. Hierdoor wordt aan de noordzijde van het eiland, zowel aan de zee- als landzijde van de vloedlijn, weer een goed beschermd rustgebied voor vogels en zeehonden gerealiseerd. Voorts wordt beoogd het gesloten gebied in noordoostelijke richting te 'kantelen' zodat het weer in overeenstemming is met de recent veranderde vorm en ligging van het eiland. Door deze begrenzing te herijken wordt enerzijds optimale rust gecreëerd voor de natuurdoelen en anderzijds een groter deel van het droge deel van het eiland vrijgegeven voor recreatie.
Met ingang van heden is onze website beveiligd. U kunt het zien in de adresbalk: het adres begint met https:// en gaat vergezeld met een slotje.
Inschrijven en mailen vanaf deze site is nu net zo veilig als bankieren.