De website voor kanovaarders

Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Ida Knobbe-Kramer

Peddelpraat valt de laatste jaren in de prijzen: na de 'lintjes' voor onze redactrice Ine Dost en voor medeoprichter Elko Knobbe, heeft zijn kanomaat en levensgezellin Ida Knobbe nu, op 27 januari, ook een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar enorme inzet gedurende vele decennia voor Peddelpraat.
Wie kent haar niet?! Voor de jongere Peddelpraters hierbij even een overzichtje van haar bestuurlijke en organisatorische activiteiten vanaf 1976 voor Peddelpraat.

 


* Lid vanaf het eerste uur;
* Van 1976 - 2003 bestuurslid / secretaris;
* Van 1976 - 1991 samensteller en eindredacteur van het blad “Peddelpraat”
* Van 1982 - 1998 mee organiseren en leiden van zee-instructiekamp
* Van 1992 - 1998 mee organiseren en instructie Buitenwatercursussen
* Van 1989 - 2004 mee organiseren Zeekano-kampen in Schotland en Wales

Een citaat uit de formele voordracht:

“Door het laagdrempelig organiseren van kanotochten en trainingskampen heeft Peddelpraat het (toeristisch) kanovaren in Nederland – en met name het zeekanovaren – de laatste decennia sterk bevorderd, los van of naast het gebruikelijke (duurdere) lidmaatschap van een lokale kanoclub. Gezien de specifieke eisen aan kanovaren ´op groot water´ en de vereiste planning en betrouwbaarheid van het organiseren van tochten in het buitenland (bijv. Schotland), heeft Ida Knobbe haar organisatorische gaven op voortreffelijke wijze jarenlang daaraan ten dienste gesteld. Nagenoeg al haar vrije tijd heeft zij voor die activiteiten beschikbaar gesteld. Zo heeft zij jarenlang honderden kanovaarders een groot plezier gedaan met tochten door mooie landschappen en natuurgebieden, en met verre landen en onbekende vaargebieden laten kennismaken. Indirect heeft zij zo een bijdrage geleverd aan de sportieve ontwikkeling, fysieke en geestelijke gezondheid en levenslust van velen.”


Zo is het maar net! En dan zijn we de vele kampeer- en BBQ-momenten nog vergeten te vermelden……Ik dacht dat ik Ida goed kende, maar onze gesprekken tijdens de vele tochten die ik met haar heb meegemaakt gingen toch meestal over kano’s, tenten, Schotland, natuur en milieu. Wat ik niet wist was haar inzet voor de Friese taal, voor Vrouwen van Nu en voor de PKN kerk in Bunnik. Ook daar was ze een drijvende kracht achter velerlei activiteiten.


Nog één citaat:

“Een onderscheiding zou kunnen worden beschouwd als een passende waardering voor haar bijzondere inzet en verdiensten voor deze maatschappelijke belangen en activiteiten in Nederland.”

En dus "heeft het de Koning behaagd…."
Ida, gefeliciteerd, dit heb je echt verdiend!
Hopelijk kan je nog vele tochten met PP mee varen, sowieso blijft gelden:

old soldiers never die, they just paddle away………..

 

Martin Kroon, Leiden