Jaaroverzicht vaarkalender

Peddelpraat Paaskamp VERVALLEN

Reserveer al vast het paasweekend in je agenda, vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020.

 

Ook in 2020 gaat het Peddelpraat Paaskamp naar de Ardennen en sluiten we aan bij, de door Canoe Kayak Luxembourg georganiseerde, ICF Easter Ralley. Zij hebben de vergunningen om in Luxemburg te mogen varen. Kamperen doen we weer bij www.campingkautenbach.lu.  Je zorgt voor je eigen tent of caravan en als je dat niet wilt kun je een caravan of huisje huren van de camping.
 
Hoe het weer gaat worden? Dat kunnen wij niet voorspellen, maar zorg dat je op alles bent voorbereid. Reken op zon en sneeuw. Wij proberen te zorgen voor mooi water.
 
Op zaterdag plannen we een gezamenlijke barbecue. Wij zorgen voor vuur, houtskool, rooster en een dak boven ons hoofd voor als het weer tegen zit. Voor het eten moet je zelf zorgen. Misschien bakken we wel verse appeltaart?
 

De planning voor het varen hangt af van de waterstanden en de ervaring van de deelnemers. Voor elke groep op het water zullen er tochtleiders aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en indien gewenst kunnen we wat instructie geven. Deze dagen zijn ideaal om eens te proberen om canadees te varen op stromend water, wij zullen er voor je zijn om aanwijzingen te geven. In 2019 heeft de organisatie gezorgd dat de stuwen extra water loslaten zodat we lekker konden varen ondanks lage waterstanden. Wij gaan er van uit dat dit in 2020 ook weer gaat lukken.
 
Dus, leg dit weekend vast in je agenda.

Datum: Van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april 2020
Voor wie: Iedereen die kan kanovaren. Dus jong, oud, man of vrouw, solo of duo, kajak of canadees, iedereen is van harte uitgenodigd.
Uitrusting: Kano die geschikt is voor stromend water, drijfvermogen, helm en zwemvest zijn verplicht.

Nog vragen?  Onderaan staan de mailadressen van Kees Grim en Carool Borneman. Bij hen kunt u terecht voor antwoorden.
 
Namens de organisatoren tot ziens op het paaskamp,
Kees Grim, Carool Borneman, Nico van Gijn, Grean Engelkes


Kees Grimm ,      Carool Borneman