Vaarkalender

Welkom op "Noorderhaaks 2021"

"Noorderhaaks 2021",  Plezier, Leren en Ervaren.

zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 7 augustus 2021

Ben je een geoefende kajakker (je hebt minimaal het diploma KVA) en wil je ook graag op groot water leren varen, overweeg dan om mee te doen aan het opleidingskamp: Welkom op “Noorderhaaks 2021”! Zeven dagen lang leren zeekajakken in het mooiste gebied van Nederland, het Werelderfgoed Waddenzee.


Locatie:
Dit jaar maken we gebruik van een nieuwe locatie, het terrein van Scouting Anna Paulowna. Op dit terrein kan alleen worden gekampeerd met kleine tentjes.


Programma:
Op basis van een eerste groepsindeling op zaterdagavond, bepalen we na de eerste vaardag (zondag) in welke groep je het beste tot je recht komt. Dit in samenspraak met jou en de instructeur.

Vanaf maandag tot en met vrijdag vaar je met je vaste groep in verschillende gebieden rondom Den Helder, Texel en het IJsselmeer. We hebben groepen voor vaarders van verschillende niveaus.

Op de laatste zaterdag vervalt de vaste groepsindeling en geven de instructeurs en begeleiders interessante en uitdagende clinics. Zo ontmoet je ook andere vaarders en instructeurs. Op ieder niveau en met verschillende thema’s kun je ervaring opdoen. Iedere avond zijn er workshops over bijvoorbeeld navigatie, peddels, branding, stroming en tochtleiding.

Natuurlijk hebben we als afsluiting van het kamp een gezellige avond met buffet. Het wordt een week vol gezelligheid en vriendschap.


Maaltijdservice:
Geen zin in koken? Ook dit jaar bieden wij de gelegenheid aan om van een maaltijdservice  gebruik te maken. Door alle drukte overdag blijft er vaak weinig tijd over om je avondeten te koken. De catering verzorgt een eenvoudige drie-gangen maaltijd na een lange dag ploeteren. De kosten voor deze service zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld voor "Noorderhaaks 2021". De kosten hiervoor zijn € 130 (7 avondmaaltijden en afsluitend buffet).


Examens:
Als er voldoende deelnemers zijn en de omstandigheden geschikt zijn gaan we examens organiseren voor Kajak Veiligheids Test (KVT), Zeevaardigheid (ZV) en Zeevaardigheid-Extra (ZVE). We kunnen absoluut niet garanderen dat er een examen wordt afgenomen maar we doen ons best.


Meedoen is mee doen!
Een goede conditie en uitrusting zijn een must. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan de kajakweek voldoende gevaren hebt! Het meeste profijt heb je als je al enige ervaring op en kennis van groot water hebt. Je gaat 7 dagen intensief varen op groot water, dus zorg dat je uitrusting in perfecte conditie is.


Kosten:
De week kost € 300,-- per deelnemer, inclusief kampeerkosten, exclusief de maaltijdservice. Niet meevarende kamperende familie of partners betalen € 100,--, exclusief de maaltijdservice.


Inschrijven:
Het kamp is inmiddels volgeboekt. Als je je nu nog inschrijft kom je op een wachtlijst:   inschrijfformulier .

Alle informatie die je verder nodig hebt ontvang je ruim voor de start van "Noorderhaaks 2021".


Wil je meer weten?
Fred van Keulen 06-12890590  email:

Axel Schoevers   06-49994194 email: