De website voor kanovaarders

Finistere! 2020


De dynamiek en sensatie van varen in de tidalrace van Raz de Sein.Voel de energie en kracht van de golven op het strand van Baie des Trespasses.Snel beslissen! Snel handelen! Tijdens het rockhoppen knalt de adrenaline door je lijf, zoals de zee tegen de rotsen slaat.Ervaar de imposante en rustgevende deining van de Atlantische Oceaan.
Bretagne is met haar prachtige rotskust een uitdagend vaargebied voor zeekajakvaarders. We nemen je mee naar het gebied rondom la Pointe du Raz. Dit is de meest westelijk kaap in het departement Finistere. Door onze jarenlange ervaring met groepen in dit gebied kennen wij de mooiste plekjes. Spelenderwijs en in kleine groepjes ervaar je het varen bij rotskusten en snel stromend water.

Wanneer Van zondag 26 april tot en met vrijdag 1 mei 2020 (week 18 in de meivakantie).
Wat, Waar& Hoe Ons basiskamp is de camping La Baie in Lescleden, nabij Audierne in het departement Finistere. Aankomst in de loop van zaterdag. De eerste vaardag is zondag, de laatste vaardag is vrijdag.Het plan is om vanuit een basiskamp de eilandkusten met dagtochten te verkennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Afhankelijk van de omstandigheden staan ook tochten naar/door/in de beroemde Raz de Sein tidal races of Ile de Sein op het programma.
Vereist Niveau Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanovaarders die graag de ruige kant van Bretagne willen leren kennen, maar die met rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je moet het varen in golven en branding leuk vinden. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht om de dagelijkse afstanden (ongeveer 20 km) af te kunnen leggen.
Organisatie De tochtleiding is in handen van Walter Noort en Arnold Kuiter. Beiden zijn Watersportverbond gekwalificeerde instructeurs. Zij zijn vaak in Bretagne geweest en zijn zeer bekend met het vaargebied
Kosten De kosten bedragen 300 euro per persoon. De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8.

Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie en een inschrijfformulier een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  of bel met Walter op 0648402697.
Team Breizh,
Arnold en Walter

Biesbosch KanoExperience,18 t/m 20 september

Een weekend lang wordt de Biesbosch in al zijn aspecten verkend. Dit door de drie kanoverenigingen rond de Biesbosch georganiseerde landelijke evenement is van alle markten thuis:
De boswachter houdt op vrijdagavond een presentatie over de ontwikkelingen in de Biesbosch in het verleden, heden en de toekomst. Met veel foto's en aandacht voor de natuur en de ontwikkeling daarvan.

Op zaterdag worden tochten van 20 en 30 kilometer gevaren door de Biesbosch onder leiding van ervaren Biesboschvaarders
Zaterdagavond kun je genieten van een tocht in de avondschemering door de Biesbosch.
Op zondag heb je ook nog de mogelijkheid om onder leiding van een stadsgids per kano de historische binnenstad van Dordrecht te verkennen. Zo zie je de stad zoals je die nog nooit hebt gezien.
Tevens heb je op zondag de mogelijkheid om onder begeleiding te varen in een gebied in de Biesbosch dat normaal alleen toegankelijk is voor vergunninghouders.
De Biesbosch Kano Experience is een landelijk weekend waar kanovaarders uit het hele land naar ons vaargebied komen. Door deel te nemen leer je niet alleen de Biesbosch beter kennen, maar kom je ook in aanraking met kanoërs uit alle delen van het land. Alle tochten starten vanaf StayOkay aan het Moldiep alwaar deelnemers overnachten.


Voor dit weekend dien je jezelf op te geven via de speciale website: www.biesboschkanoexperience.nl

weekend 18 t/m 20 september
vertrek: iedere dag anders
organisatie: Dajaks, Biesboschbevers en KV Breda
kosten: €12,-- p.p.