De website voor kanovaarders

7de Int. Kamper Kano Kampeer Klassieker2019


Met Hemelvaart 2019 organiseert Kv Skonenvaarder voor de zevende keer de Internationale Kamper Kano Kampeer Klassieker. Deze4-daagse kano trektocht gaat over groot en klein vaarwater met een lengte van totaal ca. 100km. De gezamenlijke start is op donderdag 30 mei om 10:00 uur. Iedereen is op de woensdagavond voorafgaande aan de start, vanaf 17:00 uur, van harte welkom bij Kv Skonenvaarder te Kampen. Het terrein wordt dan omgetoverd tot kampeerterrein. Die avond is er tevens een informatiebijeenkomst over de tocht. Natuurlijk is de bar dan geopend.

De tocht gaat over Drontermeer, Vossemeer,Reevediep, Ketelmeer, Zwartemeer, Kadoelermeer, Vollenhovermeer, Zwartewater, door Natuurpark De Wieden en Weerribben en over de IJssel. Een gevarieerd aanbod aan bijzonder groot en klein vaarwater. De deelnemers nemen de bagage zelf in de kano mee. Spatscherm en zwemvest zijn verplicht, groot water uitrusting wordt sterk aanbevolen.

Op zaterdag bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een BBQ.

Inschrijving daarvoor kan op de woensdagavond.

Deelname voor leden van WSV, TKBN of PP bedraagt €40,-. Niet-leden betalen €50,- (excl. BBQ). Dat is dan inclusief 4x kamperen. Betalen op  NL04INGB0007325194 t.n.v. Skonenvaarder o.v.v. naam en lidnummer. Aanmelden kan tot 15 mei op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ontvangst van de betaling geldt als definitieve inschrijving.Ongeveer een week voor de start ontvangen de deelnemers uitgebreide informatie over horeca, winkels, campings en bezienswaardigheden op en bij de route.

Kv Skonenvaarder maakt van deze editie weer een leuke happening. Jij komt toch ook?

Els Mondt en Wim T. Lammerts

    

Zeekajakken in Bretagne 2019

La Pointe du Raz: de meest westelijke kaap van Bretagne. Bekend door de spectaculaire tide race die daar voor de deur ligt. Zowel met de vloed- als met de ebstroom kun je hier prachtig surfen en je ruigwater technieken oefenen.

De ruige kust is uitermate geschikt voor rockhoppen. De interactie tussen oceaan en rotsen waar je als vaarder tussen balanceert. Adrenalin rush hour!  Voel de energie en kracht van de branding op het strand van Baie des Trespasses. Zowel erdoorheen varen als terug surfen is een ware sensatie. Die mogelijkheid wil je pakken, toch?

Deze week nemen wij je mee op ontdekkingsreis door dit prachtige en uitdagende gebied. De dynamiek van de tide race (Raz) met zijn sterke stroming en keerwaters. Eigenlijk wildwatervaren met een beetje zout.

Door een rustig moment af te wachten vaar je makkelijk door de branding, die soms stevige brekers heeft. Op een flinke golf surf je als een torpedo naar het strand. Wat een sensatie ! Stel je voor dat je op het juiste moment op een golf tussen een paar rotsen door surft. Wat voor een gevoel geeft dat! Rockhoppen heeft een hoog WOW! effect.

We verblijven in Lescleden op Camping de la Baie, in de buurt van het stadje Audierne op 1.500 m van het strand van de Baie des Trépassés. De camping heeft eenvoudig sanitair maar voldoende bakken om na het varen de zilte zooi te spoelen.

Zeekajakweek Finistère:
zondag 9 t/m vrijdag 14 juni 2019 (week 24, Pinksteren)

Voor wie?
Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanoërs die graag de ruige kant van Bretagne willen leren kennen, maar die met rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht en voldoende ervaring op groot water. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je moet het varen in golven en branding leuk vinden. De oceaandeining en de rotskusten kunnen voor uitdagende omstandigheden zorgen, daarom moet het uitvoeren van reddingen er goed in zitten. Ook moet je goed met je sleeplijn kunnen omgaan. Kunnen rollen is geen vereiste, maar wel handig.


Algemene zaken
We verzamelen zaterdag 8 juni op de camping in Lescleden. Eerste vaardag is zondag 9 juni, laatste vaardag is vrijdag 14 juni 2019. We gaan uit van een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Inschrijven kan tot 1 mei 2019 of totdat het maximale deelnemersaantal is bereikt.

Kosten
De kosten voor de kanoweek bedragen € 300,- p/p. Dit is inclusief organisatie en begeleiding, eenvoudig kaartmateriaal, overnachtingen op de camping maar is exclusief heen- en terugreis (per eigen auto - bij voorkeur carpoolen), eten en drinken. Er kan zelf worden gekookt, ook zijn er voldoende restaurants in buurt. De lokale supermarkt en bakker zijn ook zondagochtend open.

Aanmelden
Heb je interesse, vraag dan een inschrijfformulier aan door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook vragen kan je hier stellen. Je kan ook bellen op 0648402697 (Walter Noort) of 0645748555 (Arnold Kuiter). Kennen wij je niet, dan willen we graag weten wat je ervaring is. Na acceptatie van de aanmelding krijg je van ons de nadere gegevens, zoals wijze van betalen, globaal programma, uitrustingslijst en routebeschrijving.

Vereiste uitrusting
* Zeekajak met waterdichte compartimenten, belijning, toggles (conform ZV-eisen), spatzeil, kompas en (hand)pomp. Kajak en uitrusting moeten in een goede staat zijn.
* Zwemvest, sleeplijn, helm, fluit, paddle float en reservepeddel.
* Kanokleding voor heersende omstandigheden (anorak lange mouw/korte mouw, neopreen lang/kort, kanoschoeisel), droge reserve kleding.
* Voor onderweg: thermosfles met heet water, lunchpakket, voldoende drinken, koekjes/repen (in zwemvest).
* Persoonlijk EHBO setje, zonnebrand, zonnebril en petje.
* Kampeeruitrusting (basiskamp).
* Sterk aanbevolen: (waterdichte) VHF marifoon, mobieltje (waterdicht verpakt), vuurpijl, handstakellicht.

Organisatie
Begeleiding van deze week is in handen Walter Noort (instructeur niveau 3 zeekajak) en Arnold Kuiter (instructeur niveau 3). Dit wordt het 10de jaar dat wij in dit gebied een kajakweek organiseren! Door onze ruime ervaring gedurende die periode kennen wij het gebied goed en zijn ervaren met het begeleiden van groepen.

Tot ziens bij la Pointe du Raz!


Finistere! 2019

De dynamiek en sensatie van varen in de tidalrace van Raz de Sein.

Voel de energie en kracht van de golven op het strand van Baie des Trespasses.

Snel beslissen! Snel handelen! Tijdens het rockhoppen knalt de adrenaline door je lijf, zoals de zee tegen de rotsen slaat.

Ervaar de imposante en rustgevende deining van de Atlantische Oceaan.

Wij, Arnold Kuiter en Walter Noort, nemen je mee naar ons vaargebied rondom la Pointe du Raz. Dit is de meest westelijk gelegen kaap van Bretagne in het departement Finistere. Door onze jarenlange ervaring met groepen in dit gebied kennen wij de mooiste plekjes. Spelenderwijs en in kleine groepjes ervaar je het varen bij rotskusten en verleg je je grens.

Deze kanoweek organiseren wij van 9 t/m 14 juni 2019 (week van Pinksteren). De kosten bedragen 300 euro per persoon.

Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie en een inschrijfformulier een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Walter op 0648402697.


 

Deense eilanden met kano

Voor de derde keer naar de Deense eilanden. De trektocht voor kanoërs op ZV niveau om van strand naar strand  te trekken met een kleine (4-6) groep.
Het gebied:

De 1ste week, de eilanden  Lyo, Drejo, Stryno, Aero.
De 2de week via veer naar Täsinge,  Langeland.
Vertrek vanuit de camping i.v.m. auto’s. Er is weinig getijwater, de afstanden max. 25 km. We gaan de cultuur en de speciale natuur beleven van alle verschillende eilanden, verrekijker mee.
Zie ook het verslag van Adri Bolt PP oktober 2017.


1ste groep vaardagen van 13 –19 juli 2019
2de groep vaardagen van 20 – 26 juli 2019.


On- en reiskosten  voor  de organisatie. + €100,- p.p.p.tocht.


Bijeenkomst op zaterdag 29 juni om 10.00 uur in Amsterdam, doel groepsgevoel.

Opgeven of info via of 06.44811508.

Weet dat je voor eigen risico  vaart, daarom deze eisen,  gelijk aan het ZV niveau, zowel qua ervaring, uitrusting  als vaartechniek. Verder van belang dat je sociaal voelend bent.
Het is een trektocht met elke dag een uitdaging.  Dit alles onder begeleiding van bekende Marianne Boer. Al vanaf 1986 organisator van kano (trek)tochten. Zoals Holy Island, Hollandse en Duitse wadden eilanden, Bretagne, Middenlandse zee, enz. Altijd met kleine groepen en vrij kamperend. Vol met  leuke momenten, ontdekkingen van natuur en cultuur. Even bezoekje aan kerk, café of wandeling in een wilde natuur. Wel rekening houdend met veiligheid voor de groep. Dus het kan zomaar dat je niet je peddel vasthoud maar je wandelschoenen aantrekt. Of geniet van een ondergaande zon.